Rapport från Sörfors

Utställning i Sörfors 15JUn2019

Anita, Gun-Marie och Gunnar har arrangerat möjlighet till utställningsträning under försommaren i Sörfors, många har tagit möjligheten till att träna inför ÖNTKs Juni utställning på dessa träningskvällar.  Vi vill verkligen rekommendera att alla tar de möjligheter som erbjuds till att träna med er tax inför kommande utställningar. Den tax som aldrig fått träna att stå på bord, bli genomklämd av en främmande person inkl. tandvisning tycker kanske att det är obehagligt då hunden inte förstår vad som händer.  Med träning och förberedelse ökar möjligheten att taxen visar sig från sin bästa sida.  Träna inför utställning, det kommer både förare och hund att ha nytta av senare i ringen!

15Jun2019 var det så dags för Taxklubbsutställning i Sörfors/Umeå. 67Taxar var anmälda varav hela 33st Strävhåriga Normal! 

Domare Martin Johansson gjorde ett strålande jobb då han var snabb och effektiv, men samtidigt noga med varje hund och gav öppen kritik samt tips om handling av hunden. Det fanns även en träningsring så de som ville värma upp och träna lite innan entré i ringen hade den möjligheten. Det var en varm dag med tryckande värme och många uppskattade det stora tältet som var uppställt för de utställare som behövde skugga, samt ett riktigt stort domartält som svalkade våra duktiga ringsekreterare.

Fiket hade öppet för försäljning och Anna Nylander hade bakat helt fantastiska bakverk, riktiga konstverk med chokladtaxar!

Vi hade sju anmälda taxar från vår kennel så jag hann inte bevaka alla storlekar/hårlag, men här är en rapport för SN och BIS placeringarna:

Vinnare bland Strävhårig Normal Blev:  
BIR; N UCH S UCH S VCH Mossa S53754/2004, VetKL: Exc, VetKK: 1 CK,  BIR
BIM; Quickmatch Qaxiga Quattro SE30549/2017. B/J KL: Exc, CK, BhKL: 1, CERT, BIM  .

Quickmatch Qaxiga Quattro
SN BIR och BIM

Tikarna SN var hela 15st anmälda i jaktklassen!

Jaktklass tikar

Senia vom Eisenstein  vann denna klass med Exc,CK,och slutade som Bästa tik-4 med CERT. 

Ragnhild vom Eisenstein kom tvåa i jaktklass med Exc, och CK

Det var två kennlar som deltog i Uppfödarklass. Krutbrånetskennel och Quickmatchkennel- båda erhöll HP och Quickmatchkennel slutade som BIR/BIS Uppfödare.

I finalerna placerades taxarna så här:

Valp BIS 
1. LD Tavlefjärdens Jocke
2. SD Lilla Strävets Vega 

Veteran BIS 
1. SN Mossa
2. LK Tavlefjärdens Anna-Karenina
3. SD Viltgläntan ́s Bäcky

BIS 
1. LN Nallebackens Royal Rabalder
2.SD Ellenborgs Rumba
3.LD Tavlefjärdens Harald
4.SN Mossa 

Jaktklass hela gruppen

FOTO: Lo Samuelsson

Gunilla Fransson