Information angående Exteriörbedömning

Uppdaterad information ang. Exteriörbedömning samt flytt av Maj och Juni utställningarna 2021.
Den planerade utställningen i Öjebyn 23Maj2021 flyttas till 14AUG2021. För övrigt gäller samma information som tidigare. Det är enbart utställningsdatum som flyttas. Senaste anmälningstid utgår 14Juli2021. Den planerade utställningen i Umeå/Sörfors 19Juni2021flyttas till 15AUG2021. För övrigt gäller samma information som tidigare. Det är enbart utställningsdatum som flyttas. Senaste anmälningstid utgår 15Juli2021. 

Vi kommer dessutom att erbjuda Exteriörbedömning för Tax i Umeå/Sörfors:Exteriörbedömning planeras i Umeå/ Sörfors 19 JUNI 2021.Det kommer att vara begränsat antal platser till Exteriörbedömning, anmäl gärna i god tid.Exteriörbedömning riktar sig i första hand till uppfödare och hanhundsägare som är i behov av ett exteriört kvalitetspris för att hunden ska gå i avel i den närmaste framtiden.Vi kommer att meddela på ÖNTKs hemsida och facebook när anmälan öppnas för detta.Domare ; Thomas ErikssonKostnad 500KrHär hittar ni mer information om Exteriörbedömningar; Exteriörbedömning | Svenska Kennelklubben (skk.se)
OBS; # Tax har Ck utdelade i jaktkonkurrensklass som utställningsmerit för Svenskt utställningschampionat, SE UCh. Taxar kan alltså inte tillgodoräkna sig ett Ck utdelat på exteriörbedömning för utställningschampionat, eftersom det inte utdelats i jaktkonkurrensklass.# För att erhålla Drevchampionat krävs utöver drevresultaten lägst GOOD erhållet efter 15 månaders ålder på antingen utställning eller Exteriörbedömning.# För att erhålla Viltspårchampionat krävs för hanhundar utöver spårresultaten även ett godkänt utställningsresultat eller Exteriörbedömning, alt ett testikelintyg utfärdat av veterinär.