Rapport från Augustispåret 20190804

AUGUSTISPÅRET 2019 08 04
Årets Augustitävling i Västansjö gick av stapeln i behagligt väder.
Tyvärr kunde vi inte ta emot alla intresserade på grund av domarbrist , Ett halvdussin intresserade ekipage fick inte möjlighet att komma. Fjorton ekipage kunde vi ta emot, dock lite väl många dömningar för ett par domare. I år var det inte så många viltstörningar, inga björnar denna gång, ett prov fick dock flyttas till ett reservspår i sista minuten på grund av att några älgar hävdade besittningsrätt till marken.
Resultaten var överraskande goda , många förstapriser och bara en nolla. Några hundar som utmärkte sig var Springer Spanieln Joyfull Life Artistic Amadeus , förd av Malin Nilsson, Taxen Hissmovallens Happy, förd av Roger Edlund och Labben Kafatis Rock n` Snow förd av Ulla Zackrisson.

Malins Spaniel är van att vinna, Rogers tax ska representera ÖNTK på spår-SM och Ullas Lab har som vanligt representerat SSRK på deras SM. Inga blåbär alltså. Som vanligt fanns mackor, drickor, hembakat mm och väntetiden kunde ägnas åt en tipsrunda med hundmat som vinnarpris.

Vi tackar Royal Canin och Djurmagasinet för god sponsring och hoppas att vi får många besökare nästa år sista Söndagen i Maj.