Årsmötet avklarat

I lördags hade Öntk sitt årsmöte i Byske. Mötet gick väl och sedvanliga årsmötesfrågor avhandlades. 21 närvarande medlemmar från stora delar av vårt upptagningsområde. I år bjöds det på tårta då vi har två kennlar som utmärkt sig genom att kvalificera sig för utmärkelsetecken.

Kriterierna för utmärkelsetecknet, bestående av medlemsmärket i guld avsett att utdelas till svenska taxuppfödare och medlemmar, som under minst 10 års tid haft framgångsrik uppfödarverksamhet. Vid bedömning av föreslagna uppfödares kvalifikationer, för att kunna komma i fråga för erhållande av ”medlemsmärket i guld” gäller följande riktlinjer:

a) Jakthundsuppfödare
Krav på jakthundsuppfödarpris i silver med minst fem jaktprovschampions av god exteriör under loppet av minst 10 år. Uppfödningen skall baseras på minst tre tikar.

b) Exteriöruppfödare
Krav på minst 10 1:a pris med Hp i uppfödarklass eller 10 exteriörchampions under loppet av minst tio år. Uppfödningen skall baseras på minst tre tikar.

Det är Quickmatsch kennel och Tavlefjärdens kennel som uppnått detta fantastiska resultat för respektive kennel. Meriterna kommer att utdelas för 2019 för att alla kriterier ska vara uppfyllda.

Tårtan som serverades gick givetvis i taxens tecken och smakade lika gott som den såg ut:

Stort grattis säger vi!

Vi hoppas på återseende med nya och gamla medlemmar till nästa årsmöte. Var inte rädda för att komma, ni lär känna nya härliga personer och får se mer av hur klubbens verksamhet finansieras och drivs. Ta chansen att påverka vilka frågor som är viktiga för dig! Styrelseposterna är tillsatta innan årsmötet efter valberedningens idoga arbete.

Vi välkomnar nya styrelsemedlemmar och tackar de avgående!